Mâncăruri Vegetarian & vegan

Drob de ciuperci si nuci

Text
Drob de ciuperci si nuci
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
drob_cu_ciuperci_si_nuci_40_mg_8721_.jpg

Ingrediente

150 g orez cu bobul lung
1 cub concentrat supă cu ciuperci
2-3 linguri ulei
300 g ciuperci din conservă
100 g miez de nucă
3 ouă
3 linguri griș
1 legătură mărar
½ linguriță nucșoară
piper
sare
2 linguri unt pentru formă

Mod de preparare

Alegi și speli orezul. Îl pui la fiert pentru 20 de minute, în 500 ml apă fierbinte, împreună cu uleiul și concentratul de supă. Ai grijă să amesteci spre sfârșit, ca să nu se lipească de baza vasului.
Prăjești miezul de nucă într-o tigaie, fără grăsime, apoi îl macini. Scurgi ciupercile conservate, le speli și le tai în felii subțiri.
Amesteci orezul fiert și răcit, cu nucile, ouăle bătute, ciupercile, grișul, mărarul fin tăiat, nucșoara, sare și piper după gust.
Ungi o formă de chec cu unt, o tapetezi cu hârtie de copt și o ungi din nou cu unt. Torni compoziția și introduci tava în cuptorul preîncălzit. Coci drobul la foc mijlociu, timp de 35-40 de minute.
Îl scoți din formă după ce s-a răcit și îl tai în felii groase de 2-3 cm. Îl așezi pe un platou decorat cu frunze de salată, împreună cu alte aperitive divers colorate și condimentate.
Sfat: Dacă vrei să-l servești ca aperitiv cald, ideal ar fi să-l asociezi cu un sos alb de ciuperci.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE