1. Fierbe aripile de curcan în apă cu sare până ce se desprinde carnea de pe oase. Între timp, taie ceapa solzișori, pătrunjelul toacă-l mărunt, iar căţeii de usturoi dă-i pe răzătoarea mică.
2. Călește ceapa în ulei și, când devine sticloasă, scoate-o într-o strecurătoare. Dă carnea, fiartă și răcită, prin mașina de tocat, adaugă în ea orezul fiert separat și scurs, ceapa călită, ouăle, usturoiul, pătrunjelul tocat și condimentează cu chimen, sare și piper după gust. Amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă.
3. Tapetează o tavă de chec și pune jumătate din compoziţie. Așază apoi doi morcovi fierţi și acoperă cu restul de compoziţie. Pune și ultimii morcovi, presând ușor. Unge drobul cu ulei și dă-l la cuptorul încins vreo 40-45 de minute sau până ce se rumenește
Truc. Pastrează supa limpede de curcan și las-o să se răcească. Strecoar-o și pune zeama în tăvițe pentru cuburi de gheață, apoi dă-le la congelator. Folosește cuburile de supă de curcan pentru a îmbogăți apoi gustul diferitelor preparate.
credit foto: © salvija – Fotolia.com
3 aripi de curcan
250 g orez
2 cepe
2 ouă
4 morcovi fierti
6 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 lingură chimen
sare
piper
ulei
Adaugă comentariu