1. Pune ficatul la fiert în apă cu sare, iar restul organelor – într-o altă cratiţă, în apă fierbinte, doar cât să le opărești 15 minute, apoi pune-le la scurs. Lasă ficatul să se fiarbă bine.
2. Pasează-l după ce-l scurgi bine, cu lapte și unt, iar restul organelor taie-le fin în cubuleţe. Între timp, fierbe patru ouă.
3. Spală ceapa și usturoiul, toacă-le fin, călește-le în puţin ulei, iar când se înmoaie, pune-le peste organe, adaugă pasta de ficat, smântâna, ouăle bătute și verdeaţa tocată. Potrivește de sare și piper.
4. Unge o tavă de cozonac cu ulei, tapeteaz-o cu făină și pune amestecul de drob în tavă. Înfige dintr-un capăt într-altul ouă fierte curăţate și dă la cuptor vreo 30-40 de minute. Verifi că dacă s-a închegat folosind o scobitoare.
SUGESTIE. Folosește orice fel de organe și combină-le cum vrei! Le poţi da prin mașina de tocat pe toate, amestecându-le cu restul ingredientelor.
credit foto: © anjelagr – Fotolia.com
Cele mai bune condimente pentru carnea de miel
La ciorba de miel, leușteanul e nelipsit, iar pentru un pic de parfum, aruncă și 3-4 frunze de tarhon proaspăt – nu mai mult, că devine leșioasă.
Stufatul de miel se aromatizează cu hasmaţuchi, o rudă bună a pătrunjelului, dar mult mai aromată. Arată ca un pătrunjel foarte creţ și are gustul ușor înţepător.
Pentru a oferi un gust deosebit fripturii de miel, condimenteaz-o cu rozmarin, salvie și ghimbir. Dacă alegi s-o îmbălsămezi într-o marinată de iaurt, e musai să adaugi mentă și poate puţin tarhon. Dar la fel de bine se potrivesc și condimentele mai de iarnă: cimbru, foi de dafi n, piper, boabe de muștar, coriandru.
Din nici un preparat din miel, mai puţin ciorba, nu trebuie să lipsească usturoiul!
500 g organe de miel
3 legături de ceapă verde
1 legătură de usturoi
1ceașcă de lapte
100 ml smântână
8 ouă
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
50 g unt
ulei
piper
sare
Adaugă comentariu