Home » Mâncăruri » Drob de miel
Mâncăruri

Drob de miel

1. Pune ficatul la fiert în apă cu sare, iar restul organelor – într-o altă cratiţă, în apă fierbinte, doar cât să le opărești 15 minute, apoi pune-le la scurs. Lasă ficatul să se fiarbă bine.

2. Pasează-l după ce-l scurgi bine, cu lapte și unt, iar restul organelor taie-le fin în cubuleţe. Între timp, fierbe patru ouă.

3. Spală ceapa și usturoiul, toacă-le fin, călește-le în puţin ulei, iar când se înmoaie, pune-le peste organe, adaugă pasta de ficat, smântâna, ouăle bătute și verdeaţa tocată. Potrivește de sare și piper.

4. Unge o tavă de cozonac cu ulei, tapeteaz-o cu făină și pune amestecul de drob în tavă. Înfige dintr-un capăt într-altul ouă fierte curăţate și dă la cuptor vreo 30-40 de minute. Verifi că dacă s-a închegat folosind o scobitoare.

 

SUGESTIE. Folosește orice fel de organe și combină-le cum vrei! Le poţi da prin mașina de tocat pe toate, amestecându-le cu restul ingredientelor.

credit foto: © anjelagr – Fotolia.com

 

Drob în aluat

Cele mai bune condimente pentru carnea de miel

La ciorba de miel, leușteanul e nelipsit, iar pentru un pic de parfum, aruncă și 3-4 frunze de tarhon proaspăt – nu mai mult, că devine leșioasă. 

Stufatul de miel se aromatizează cu hasmaţuchi, o rudă bună a pătrunjelului, dar mult mai aromată. Arată ca un pătrunjel foarte creţ și are gustul ușor înţepător.

Pentru a oferi un gust deosebit fripturii de miel, condimenteaz-o cu rozmarin, salvie și ghimbir. Dacă alegi s-o îmbălsămezi într-o marinată de iaurt, e musai să adaugi mentă și poate puţin tarhon.  Dar la fel de bine se potrivesc și condimentele mai de iarnă: cimbru, foi de dafi n, piper, boabe de muștar, coriandru.

Din nici un preparat din miel, mai puţin ciorba, nu trebuie să lipsească usturoiul!

Poza principala

drob_de_miel_fotolia_48612598_subscription_xxl.jpg_c_anjelagr_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g organe de miel

3 legături de ceapă verde

1 legătură de usturoi

1ceașcă de lapte

100 ml smântână

8 ouă

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

50 g unt

ulei

piper

sare

 

Drob de miel cu praf de curry

Pentru masa de Paște, pregătește rețeta de drob de miel: nu-i greu de preparat și este și foarte gustos. Află care sunt cele mai bune condimente pentru carnea de miel.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE