Mâncăruri

Drob fals

1.Încinge ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa tăiată julien, usturoiul feliat. Scoate-le într-un astronel.

2.Pune în grăsimea rămasă carnea tocată şi rumeneşte-o. Când e aproape gata, adaugă ciupercile şi ardeiul iute tăiate mărunt, sare şi piper, iar după ce a scăzut zeama, pune şi amestecul de ceapă şi usturoi.

3.Lasă să stea pe foc, împreună, câteva minute, până se combină aromele. Dă deoparte, pune trei ouă bătute, caşcavalul tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată fin, smântâna, cimbru, sare şi piepr după gust.

4.Întinde cu sucitorul aluatul şi aşază-l într-o tavă de chec sau cozonac. Toarnă deasupra umplutura pentru drob fals şi acoperă cu aluatul rămas. Unge deasupra cu oul rămas bătut cu lapte şi dă la cuptor, la foc potrivit, 45-55 de minute.

5.Taie drobul fals după ce s-a răcorit şi serveşte-l alături de ceapă şi usturoi verde, ridichi de sezon şi frunze proaspete de leurdă, spanac, salată.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

drob_fals_mi.jpg

500 g carne tocată amestec

1 cutie cu ciuperci

400 g aluat de plăcintă

4 ouă

200 g smântână

100 g caşcaval

1 ardei iute

2-3 cepe

2 căţei de usturoi

1 lingură cu lapte

verdeaţă

cimbru

ulei

sare

piper

Seamănă cu o plăcintă, iar gustul drobului fals e deosebit şi se potriveşte de minune cu un pahar cu vin de calitate.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE