1.Încinge ulei într-o tigaie şi căleşte ceapa tăiată julien, usturoiul feliat. Scoate-le într-un astronel.
2.Pune în grăsimea rămasă carnea tocată şi rumeneşte-o. Când e aproape gata, adaugă ciupercile şi ardeiul iute tăiate mărunt, sare şi piper, iar după ce a scăzut zeama, pune şi amestecul de ceapă şi usturoi.
3.Lasă să stea pe foc, împreună, câteva minute, până se combină aromele. Dă deoparte, pune trei ouă bătute, caşcavalul tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată fin, smântâna, cimbru, sare şi piepr după gust.
4.Întinde cu sucitorul aluatul şi aşază-l într-o tavă de chec sau cozonac. Toarnă deasupra umplutura pentru drob fals şi acoperă cu aluatul rămas. Unge deasupra cu oul rămas bătut cu lapte şi dă la cuptor, la foc potrivit, 45-55 de minute.
5.Taie drobul fals după ce s-a răcorit şi serveşte-l alături de ceapă şi usturoi verde, ridichi de sezon şi frunze proaspete de leurdă, spanac, salată.
credit foto: Thinckstock
500 g carne tocată amestec
1 cutie cu ciuperci
400 g aluat de plăcintă
4 ouă
200 g smântână
100 g caşcaval
1 ardei iute
2-3 cepe
2 căţei de usturoi
1 lingură cu lapte
verdeaţă
cimbru
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu