Afinele se aleg, se spala si se pun in cratita de dulceata, impreuna cu lamaia taiata feliute subtiri.
Se pune la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere. Apoi, se adauga zaharul si se amesteca pana cand dulceata de afine ajunge din nou la fierbere.
Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute. In tot acest timp, se poate lua spuma de deasupra cu o spumiera.
Se ia dulceata de pe foc, se toarna in borcane sterilizate si se sigileaza. Borcanele cu dulceata de afine se rastoarna si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac. Se depoziteaza apoi intr-un loc intunecat si racoros.
Daca v-au mai ramas afine puteti incerca si minunata noastra reteta de prajitura cu afine.
Poza principala
Galerie foto
1 kg afine,
500 g zahar,
1 lamaie,
Dulceaţa de afine este atât o delicatesă, cât şi un … medicament, datorită proprietăţilor acestor fructe de pădure.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments
Adaugă comentariu