Home » Dulceață de ardei iute

Dulceață de ardei iute

1. Puneți-vă o pereche de mănuși chirurgicale și începeți să vă ocupați de ardeii iuți.

2. Spală-i în mai multe ape reci și lasă-i să se scurgă într-o sită. Taie-i în lungime, curăță-i de semințe și nervuri, apoi pune-i în robot și mărunțește-i, dar nu foarte mărunt. 

3. Pune pasta de ardei într-o oală smălțuită ori de inox, adaugă ghimbirul ras, zahărul, oțetul și steluțele de anason.

4. Amestecă și pune pe foc, la fiert, amestecând să nu se lipească. Când dulceața a devenit suficient de legată, operațiunea poate dura între 1,5-2 ore, scoate steluțele de anason și umple borcanele pregătite (spălate și sterilizate) și sigilează-le. 

5. Lasă să se răcească și pune-le în cămară.

 

Gem de corcodușe picant

Poza principala

poza_mica.jpg

1 kg ardei iute roșu

1 kg zahăr

1 l oțet de 9 grd

50 g ghimbir proaspăt ras

1-2 steluțe de anason

 

Sirop de afine

Poate nu e cea mai indicată dulceață pentru micul-dejun, dar cu siguranță este ingredientul-surpriză pentru o friptură apetisantă.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.