1. Puneți-vă o pereche de mănuși chirurgicale și începeți să vă ocupați de ardeii iuți.
2. Spală-i în mai multe ape reci și lasă-i să se scurgă într-o sită. Taie-i în lungime, curăță-i de semințe și nervuri, apoi pune-i în robot și mărunțește-i, dar nu foarte mărunt.
3. Pune pasta de ardei într-o oală smălțuită ori de inox, adaugă ghimbirul ras, zahărul, oțetul și steluțele de anason.
4. Amestecă și pune pe foc, la fiert, amestecând să nu se lipească. Când dulceața a devenit suficient de legată, operațiunea poate dura între 1,5-2 ore, scoate steluțele de anason și umple borcanele pregătite (spălate și sterilizate) și sigilează-le.
5. Lasă să se răcească și pune-le în cămară.
1 kg ardei iute roșu
1 kg zahăr
1 l oțet de 9 grd
50 g ghimbir proaspăt ras
1-2 steluțe de anason
Adaugă comentariu