Lovește-ți musafirii cu acest preparat alături de o friptură suculentă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4 borcane mici
Ingrediente:
- 8 ardei roșii, fără semințe și mărunțiți
- 10 ardei iuți roșii, fărâmițați
- o bucată de ghimbir de dimensiunea unui deget, fărâmițat
- 8 căței de usturoi
- 400 g roșii cherry
- 750 g zahăr pudră
- 250 ml oțet din vin roșu
Modalitate de preparare:
- Plasați ardeiul roșu, cel iute, ghimbirul și usturoiul într-un procesor de alimente și pulsați până toate ingredientele sunt fin tocate.
- Într-o tigaie combinați roșiile, zahărul și oțetul.
- Aduceți în punctul de fierbere și adăugați amestecul de ardei.
- Fierbeți la foc domol timp de 50 de minute, amestecând din când în când.
- Când amestecul devine lipicios, continuați fierberea timp de încă 15 minute, amestecând frecvent să nu se lipească.
- Lăsați preparatul să se răcească, apoi distribuiți-l în borcane.
- Poate fi păstrat timp de 3 luni într-un dulap la întuneric.
- O dată ce a fost deschis acesta se păstrează la frigider.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu