Se spala bine ciresele, se indeparteaza coditele si samburii, se pun in cratita cu feliile de lamaie si zaharul vanilat, se adauga continutul pachetului de zahar gelifiant si se amesteca pana cand se obtine o masa omogena.
Se pune la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere. Din acest moment, se tine la fiert 3-5 minute si se spumeaza.
Se ia de pe foc si se toarna in borcanele uscate. Acestea se sigileaza si se tin 5 minute sa se sprijine pe capac.
Pana la racorire, borcanele se rastoarna de cateva ori (se tin cate 10 minute cand cu gura in jos, cand in sus), pentru omogenizarea continutului.
Revista FEMEIA.
Poza principala
Galerie foto
1,5 kg cirese amare
3 felii de lamaie
1 plic de zahar vanilat
1 pachet de zahar gelifiant
Dulceata aceasta va va prinde bine in diminetile de weekend, alaturi de un pahar de lapte cald.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments
Adaugă comentariu