Deserturi & băuturi

Dulceata de cirese

Text
Dulceata de cirese
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
dulceata_de_cirese_img_6425.jpg

Ingrediente

3 kg cireșe
1 kg zahăr
250 ml apă

Mod de preparare

Speli cireșele, le rupi codițele și le scoți sâmburii. Într-o cratiță pui 3/4 din cantitatea de zahăr și torni și apa.

Pui totul la foc mic până se topește zahărul. Apoi adaugi cireșele și le lași să fiarbă, amestecând din când în când să nu se prindă. Când siropul devine mai gros, tragi oala de pe foc, o acoperi și o lași așa timp de 12 ore.

Apoi o pui din nou la foc, pui și restul de zahăr și o lași să fiarbă timp de 10 minute. Când e gata, pui dulceața în borcane.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE