1. Puneti doua farfuriute in congelator.
2. Taiati nectarinele si puneti-le intr-o oala, impreuna cu zeama de lamaie si 200 ml de apa. Aduceti fructele la fierbere. Micsorati focul si fierbeti usor pentru 15-20 de minute, amestecand din cand in cand, pana ce nectarinele se inmoaie, fara sa lasati cocoloase.
3. Luati oala de pe foc si adaugati zaharul si amaretto. Amestecati pana ce acesta se dizolva. Readuceti la fierbere si dati la foc mare pentru 3 minute. Opriti focul. Puneti o lingura de gem pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.
4. Cand este gata, indepartati eventualele depuneri de la suprafata gemului, adaugati untul si amestecati. Lasati sa se raceasca usor.
5. Turnati gemul in borcanele calde, sterilizate, umplandu-le cat de mult puteti. Sigilati-le bine, asigurandu-va ca nu a ramas nici un gol de aer in borcan. Depozitati la loc intunecat si racoros.
1 kg nectarine
zeama de la o lamaie
1 kg zahar
2 linguri lichior amaretto
un cubulet de unt
Adaugă comentariu