1. Curăță de coajă și semințe pepenele galben și pune miezul tăiat cuburi într-un castron. Pune sâmburii și miezul curățat de pe coji într-un tifon bine legat și scurge sucul peste cuburile de pepene.
2. Pune pe foc mic miezul de pepene galben și săculețul de tifon (suspendat de o coadă de lingură așezată deasupra cratiței) și lasă să fiarbă o oră – o oră și jumătate, până pepenele galben devine moale și transparent.
3. În acest timp, spală lămâile, dă pe răzătoare coaja și stoarce sucul. Scoate săculețul din tifon, așteaptă câteva minute și stoarce-l din nou.
4. Adaugă sucul de lămâie, coaj arasă și zahărul și pune din nou pe foc 30 de minute, amestecând mereu să nu se prindă.
5. Adaugă ghimbirul și mai lasă pe foc 20 de minute. Pune dulceața de pepene galben fierbinte în borcane spălate și uscate, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos. Acoperă cu o pătură și lasă să se răcească.
6. Dulceata de pepene galben este delicioasa de servit în anotimpul rece, iar o dată ce ai deschis un borcan, păstrează-l la frigider.
credit foto: Photoland/Photocuisine
Adaugă comentariu