Home » Deserturi & băuturi » Dulceață de petale de tradafiri
Deserturi & băuturi

Dulceață de petale de tradafiri

1. Spală petalele sun mai multe jeturi de apă rece și pune-le la zvântat într-un loc aerisit.

Dacă petalele sunt tinere, nu au acea porțiune albă a petalei, pune-le într-un castron și presară deasupra sarea de lămâie și cele două linguri cu zahăr. Dacă petalele au acea porțiune albă, îndepărteaz-o cu o foarfecă (e mai rapid). 

2. Frământă ușor petalele cu amestecul granulat până se înmoaie ușor și lasă o zeamă. 

3. Între timp,pune pe foc apa cu zahărul și lasă până se formează un sirop de trandafiri legat. Adaugă lămâia tăiată felii și lasă doar 10-12 minute, apoi îndepărtează-le cu atenție, să nu te frigi.

4. Adaugă petalele, amestecă, ia spuma ori de câte ori se formează și lasă pe foc până petalele se ridică la suprafață (cam în 10-15 minute).

5. Toarnă dulceața în bornele pregătite, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos pentru jumătate de oră.  Pune-le apoi într-o cratiță cu apă fierbinte și dă-le în câteva clocote. Scoate-le și lasă dulceata de trandafiri să se răcească între niște pături.

 

Panna cotta cu aroma de trandafiri si coacaze negre

Poza principala

dulceata_mica.jpg

250 g petale de trandafiri

1 kg zahăr + 2 linguri

900 ml apă

1 pliculeț cu sare de lămâie

1 lămâie

 

Dulceața de petale de tradafiri, o ispită dulce și aromată pentru deserturi cu staif.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.