1. Spală petalele sun mai multe jeturi de apă rece și pune-le la zvântat într-un loc aerisit.
Dacă petalele sunt tinere, nu au acea porțiune albă a petalei, pune-le într-un castron și presară deasupra sarea de lămâie și cele două linguri cu zahăr. Dacă petalele au acea porțiune albă, îndepărteaz-o cu o foarfecă (e mai rapid).
2. Frământă ușor petalele cu amestecul granulat până se înmoaie ușor și lasă o zeamă.
3. Între timp,pune pe foc apa cu zahărul și lasă până se formează un sirop de trandafiri legat. Adaugă lămâia tăiată felii și lasă doar 10-12 minute, apoi îndepărtează-le cu atenție, să nu te frigi.
4. Adaugă petalele, amestecă, ia spuma ori de câte ori se formează și lasă pe foc până petalele se ridică la suprafață (cam în 10-15 minute).
5. Toarnă dulceața în bornele pregătite, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos pentru jumătate de oră. Pune-le apoi într-o cratiță cu apă fierbinte și dă-le în câteva clocote. Scoate-le și lasă dulceata de trandafiri să se răcească între niște pături.
250 g petale de trandafiri
1 kg zahăr + 2 linguri
900 ml apă
1 pliculeț cu sare de lămâie
1 lămâie
Adaugă comentariu