1. Spală piersicile și curăță-le de coajă și sâmburi. Taie-le felii sau cuburi, pune-le într-un castron inoxidabil (de preferat din sticlă sau ceramică/porțelan) și stropește-le cu sucul de lămâie. Amestecă.
2. Între timp, pune cojile și sâmburii într-o cratiță cu fundul mai gros și acoperă cu apă și pune pe foc pentru 20 de minute.
3. Strecoară acest amestec, iar lichidul rezultat pune-l din nou pe foc domol împreună cu zahărul tos. Când s-a legat, dar nu caramelizat, pune piersicile și amestecă ușor. Ține pe foc până fructele se înmoaie, iar siropul devine legat.
4. Toarnă fierbinte în borcanele sterilizate, sigilează și întoarce borcanele cu capacul în jos pentru un sfert de oră. Apoi întoarce-le și acoperă-le cu o pătură. Pune la cămară după ce borcanele s-au răcit foarte bine.
Dulceaţă de afine de pădure
Adaugă comentariu