Puneti doua farfuriute in congelator.
Radeti usor coaja lucioasa sau taiati-o cu un cutit cat puteti de subtire, uniform. Puneti portocalele decojite in apa rece penru 24 de ore schimband de 2-3 ori apa.
Intepati-le apoi cu un ac mai gros in cateva locuri si fierbeti-le in 3-4 reprize a cate 3-5 minute, schimband de fiecare data apa. Dupa fiecare fierbere, raciti-le in apa rece.
Portocalele fierte si racite se taie apoi in felii, se scot samburii, apoi fiecare felie se taie in doua, pe lat.
Separat, fierbeti zaharul in cei 750 ml de apa, pana se topeste si incepe sa se ingroase.
Puneti apoi portocalele inapoi la fiert in siropul de zahar, alaturi de cojile de portocale, si lasati 30-40 de minute, dupa care continuati fierberea la foc mic.
Cand credeti ca s-a legat dulceata, opriti focul. Puneti o lingura de dulceata pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.
Cand sunteti siguri ca este gata, turnati zeama de lamaie, apoi puneti dulceata in borcanele sterilizate si inchideti bine capacul. Lasati-le sa se raceasca, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.
600 g portocale
1 kg zahar
750 ml apa
zeama de la o lamaie
Adaugă comentariu