Se oparesc rosiile si se curata de pielita, apoi se taie in patru si se indeparteaza semintele. Se toaca pulpa nu prea marunt (se poate folosi robotul) si se pune in strecuratoare, sa se scurga bine, cel putin o ora.
Se cantareste apoi 1 kg de pulpa, se pune intr-o oala, se adauga continutul pachetului de zahar gelifiant extra si se amesteca pana cand se obtine o masa omogena. Se adauga batonul de vanilie sectionat pe mijloc si taiat in 4 bucati si se pune pe foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere.
Din acest moment, se tine la fiert 3-5 minute, amestecand. Spuma se ia de deasupra cu o lingura. Dulceata de rosii se toarna fierbinte in borcane, care se inchid ermetic cu capace infiletate.
Pana la racorire, borcanele cu dulceata de rosii se rastoarna de cateva ori (se tin cate 10 minute cand cu gura in jos, cand in sus), pentru omogenizarea continutului.
Sursa: Revista FEMEIA.
1,5 kg rosii coapte bine,
1 pachet de zahar gelifiant extra
1 baton de vanilie.
Adaugă comentariu