De vorbă cu Chef Radu despre aromele Italiei, despre întoarcerea în țară după 15 ani, dar și despre secretul pastelor făcute în casă.
-
15 ani de experienta in Italia si totusi te-ai intors in Romania, de ce?
A fost o intamplare fericita pornita de la o idee. M-am intalnit cu un prieten din Bucuresti in timp ce acesta se afla in vacanta in Italia, care mi-a propus sa deschidem un restaurant in Romania.
Am fost de acord, am venit in Romania si am decis sa deschidem un restaurant tipic italienesc cu produse originale din Italia. Mi-am dorit foarte mult sa existe un loc unde sa te simti ca in Italia.
-
Care au fost cele mai frumoase experiente culinare din Italia?
Toate au fost experiete frumoase si diferite. Cele mai frumoase erau cele organizate cu alti chefi, cand se lucra la mai multe maini. Atunci schimbul de experienta era cu adevarat valoros.
-
Ai gatit preparate traditionale romanesti cat timp ai stat in Italia?
O singura data, la nunta unei romance care si-a dorit foarte mult sa serveasca sarmale.
-
Descrie Italia in 5 ingrediente.
Nu se poate descrie in 5 ingrediente, fiecare zona are cel putin 5-6 ingrediente care imi plac. Cel mai mult imi plac preparatele cu:
- prosciotto di parma,
- gorgonzola,
- lamai si portocale din sudul Italie,
- mozzarella din zona Campagna si
- Pizzoccheri din Valtellina.
-
Care este desertul preferat?
Inghetata. In special combinatia dintre iaurt si fistic.
-
Care sunt ingredientele de baza din bucataria de la Sardin?
Rosiile, uleiul extra virgin de masline, painea, maslinele si busuiocul.
-
Care este secretul pastelor facute acasa?
Nu exista un secret, exista nebunia si dorinta de a-ti iesi cat mai bine preparatul.
-
Care sunt preparatele pe care nu ar trebui sa le rateze cineva care ajunge in calatoria culinara de la Sardin?
Farfuriile traditionale italienesti.
Autor: Daniela Niculi
Adaugă comentariu