Eclerele: se pun untul cu apa si sarea la foc iar cand dau in clocot, se adauga faina si se amesteca bine. Dupa omogenizare, se ia vasul de pe foc si se raceste intr-o cratita cu apa.
Apoi, se adauga pe rand ouale, se pune compozitia in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptor la 180°C pentru aprox. 30 min. Dupa ce se racesc, se taie pe mijloc.
Crema de ciocolata: se amesteca toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Apoi, se adauga esenta de rom si 50 g de unt, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Glazura: se fierb cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.
Mod de asamblare: se trec capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului se pun crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.
Pentru ecler:
100 g unt
125 g faina
1/2 lingurita de sare
4 oua
125 ml apa
Pentru crema de ciocolata:
1 cana cu lapte rece
3 linguri de zahar
2 linguri de cacao
1 lingura de faina
esenta de rom
50 g unt
300 ml frisca batuta
Pentru glazura:
4 linguri cacao
6 linguri de apa
Adaugă comentariu