1.Pune într-o oală apa, uleiul și un praf de sare și pune pe foc. Când stă să fiarbă, adaugă dintr-o dată făina și amestecă bine cu o lingură de lemn (sau tel). Lasă pe foc doar până aluatul de ecler se despinde de pereții oalei. Dă deoparte și lasă să se răcească.
2.Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare, până este absorbit în compoziție. La final, aluatul pentru ecler trebuie să fie cremos, fin, dar să nu curgă.
3.Pune compoziția într-un cornet și formează bastonașe de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor aproximativ jumătate de oră, dar nu deschide ușa cuptorului în primele 15 minute (nu vor crește frumos).
4.Scoate eclerele pe un platou (sau grătar) și lasă-le să se răcească, abia apoi taie-le câte un capac.
5.Între timp, pregătește crema de vanilie: amestecă ouăle cu zahărul, vanilia și amidonul și subțiază cu laptele călduț. Pune apoi crema la bain-marie câteva minute, până se îngroașă și capătă consistența dorită.
6.Umple eclerele cu crema de vanilie și toarnă deasupra glazura pregătită din ciocolata topită la bain-marie în care ai adăugat, pentru strălucire, și o linguriță cu unt.
7.Servește eclerele cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată după ce au stat la rece măcar două ore. Greu de rezistat, dar merită!
250 g făină
400 ml apă
240 ml ulei
8 ouă
sare
pentru cremă:
1 l lapte
3 ouă
250 g zahăr pudră
100 g amidon
2-3 plicuri cu zahăr vanilat
50 g unt
pentru glazură
200 g ciocolată
1 linguriță cu unt
Eclere cu frisca si glazura de ciocolata
credit foto: © chas53 – Fotolia.com
Adaugă comentariu