Home » Promo » Ecler cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Promo

Ecler cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

1.Pune într-o oală apa, uleiul și un praf de sare și pune pe foc. Când stă să fiarbă, adaugă dintr-o dată făina și amestecă bine cu o lingură de lemn (sau tel). Lasă pe foc doar până aluatul de ecler se despinde de pereții oalei. Dă deoparte și lasă să se răcească.

2.Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare, până este absorbit în compoziție. La final, aluatul pentru ecler trebuie să fie cremos, fin, dar să nu curgă.

3.Pune compoziția într-un cornet și formează bastonașe de aluat pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor aproximativ jumătate de oră, dar nu deschide ușa cuptorului în primele 15 minute (nu vor crește frumos).

4.Scoate eclerele pe un platou (sau grătar) și lasă-le să se răcească, abia apoi taie-le câte un capac. 

5.Între timp, pregătește crema de vanilie: amestecă ouăle cu zahărul, vanilia și amidonul și subțiază cu laptele călduț. Pune apoi crema la bain-marie câteva minute, până se îngroașă și capătă consistența dorită.

6.Umple eclerele cu crema de vanilie și toarnă deasupra glazura pregătită din ciocolata topită la bain-marie în care ai adăugat, pentru strălucire, și o linguriță cu unt.

7.Servește eclerele cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată după ce au stat la rece măcar două ore. Greu de rezistat, dar merită!

 

Ecler cu ciocolata si frisca

Poza principala

fotolia_49773479_subscription_xl.jpg_c_chas53_-_fotolia.com_mica.jpg

250 g făină

400 ml apă

240 ml ulei

8 ouă

sare

 

pentru cremă:

1 l lapte

3 ouă

250 g zahăr pudră

100 g amidon

2-3 plicuri cu zahăr vanilat

50 g unt

 

pentru glazură

200 g ciocolată

1 linguriță cu unt

 

Eclere cu frisca si glazura de ciocolata

 

credit foto: © chas53 – Fotolia.com

Pentru o masă cu cei dragi, pregătește rețeta de ecler cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Delicioase este puțin spus!!!
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.