Revista Practic în bucătărie

Eco sfaturi pentru o bucatarie prietenoasa cu mediul

Sursa
AboutMyPlanet.com
Foto
Shutterstock
Nu uita de mediu cand intri in bucatarie!
ecobucatarie.jpg

 Iata cateva sfaturi utile pentru a proteja natura, dar si sanatatea ta.

– Cumpara legume si fructe proaspete din cea mai apropiata piata sau de la magazinele care comercializeaza si produse eco. Nu manca morcovi, de exemplu, adusi de la mii de kilometri departare, alege alimente locale, de sezon si sustenabile. Daca alegi produse de pe plan local nu faci o alegere buna doar pentru sanatate, ci si pentru mediu – productia de masa este dependenta de combustibilii fosili care contribuie in mod semnificativ al schimbarile climatice. Agricultura sustenabila, in schimb, are beneficii pentru fermieri, comunitatea locala, economie si protejeaza mediul prin imbogatirea solului si minimalizand consumul de energie.

– Mobileaza-ti bucataria cu piese eco facute din bambus, rachita sau trestie provenite din agricultura ecologica. Ramurile bambusului au cea mai rapida crestere din lume si acesta nu necesita sa fie taiat de tot, ca majoritatea copacilor, ci doar tuns, deci reprezinta o sursa naturala usor regenerabila.

– Cumpara tigai si oale sanatoase. Tigaile din otel si oalele din cupru se incalzesc repede (se reduce astfel consumul de energie), suporta temperaturi ridicate si sunt bune pentru prajit, respectiv gatit alimente cu un continut scazut de grasimi.

– Ai grija ca frigiderul, masina de spalat vase si masina de spalat rufe sa faca parte din clasa A de consum de energie.

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE