Home » Deserturi & băuturi » Eierlikor, lichior de ouă
Deserturi & băuturi

Eierlikor, lichior de ouă

În așteptarea Crăciunului, prepară acest lichior de ouă savuros, perfect pentru a ciocni cu Moș Crăciun.

Eierlikor este o băutură nemțească pe bază de ouă, lapte și alcool.
Număr de porții: 1, 2 litri
INGREDIENTE:
  • 8 gălbenușuri
  • 2 lingurițe zahăr vanilat
  • 250 g zahăr pudră 
  • 250 ml rom brun
  1. Pune gălbenușurile într-un castron, adaugă zahăr pudră și amestecă aproximativ 2-3 minute până obțineți o consistență cremoasă. 
  2. Când obții aceasta consistență, începe să adaugi zahărul pudră, lingură cu lingură.
  3. După ce ai finalizat de adăugat și zahărul, compoziția va fi una lipicioasă.
  4. Acum este momentul să adaugi laptele.
  5. Toarnă toată compoziția într-o oală.
  6. Într-o altă oală mai mare adaugă apă, când aceasta atinge punctul de fierbere, așază deasupra vasul cu ouă și amestecă continuu. 
  7. Este foarte important să nu fiarbă, pentru ca există riscul să se transforme într-o omletă.
  8. Pentru a vă asigura că nu dai greș, ideal este să folosești un termometru și să oprești flacără când temperatura atinge 71 de grade.
  9. În mod normal în 15 minute ar trebuie să fie gata. 
  10. Lasă crema de bază să se răcorească, apoi încorporează romul. 
  11. Toarnă lichiorul în sticle sterile, iar când se răcește depozitează-l în frigider.
  12. Sticla cu lichior de ouă poate fi păstrată până la 3 luni. 

lichior_oua.jpg

  Credit Foto: Fotolia/ HandmadePictures
Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.