Home » Fabuloasele smochine

Fabuloasele smochine

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Iubite de împărăteasa Cleopatra, adulate de romani şi japonezi, smochinele sunt una dintre cele mai mari surse naturale de calciu.
smochine_bune.jpg

Putere nutritivă

Smochinele au reputaţie de laxative eficiente. Nu degeaba leacul bunicii pentru episoadele rebele de constipaţie era o lingură de sirop de smochine în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Nu e un lucru de mirare dacă ne gândim că smochinele uscate conţin mai multe fibre pe gram decât orice alte legume sau fructe. Pe lângă efectul laxativ, aceste minunăţii ale naturii au proprietăţi tonice şi antispasmodice asupra ţesutului intestinal.

 

Bogăţie minerală

Cu un conţinut ridicat de minerale (magneziu, fier, cupru, potasiu şi calciu), smochinele sunt un bun remediu pentru normalizarea nivelului de colesterol din sânge şi a tensiunii arteriale. Bogate în antioxidanţi, aceste fructe iubitoare de soare ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, vinovaţi de apariţia multor boli fatale. Acest lucru explică şi de ce în rândul popoarelor cu alimentaţie mediteraneeană statisticile arată procente foarte scăzute de boli cardiovasculare. 

 

Foitaj cu smochine

 

De reținut!

1. Smochinele proaspete sunt foarte perisabile, aşa că trebuie consumate într-o zi sau două de la culegere.

2. Cele uscate se conservă foarte bine şi pot fi păstrate fără nici o problemă mai multe luni.

3. Le poţi consuma pe cele uscate la micul dejun, în amestecul de müsli sau în combinaţie cu iaurt şi miere, de-a lungul zilei.

4. Frunzele de smochin sunt bune pentru diabet, ajutând la scăderea glicemiei. Cel puţin aşa susţin studiile oamenilor de ştiinţă.

 

Ruladă cu smochine

Facebook Comments