1.Topeste ciocolata la bain-marie. Adauga cafeaua si las-o sa se raceasca.
2.Separat, bate ouale cu zaharul pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu ciocolata topita. Compozitia astfel obtinuta, toarn-o într-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.
3.Intre timp, bate untul cu zaharul si esenta de vanilie. Adauga ciocolata alba, topita si amestecata cu smantana. Taie blatul de tort în doua pe lungime si insiropeaza-l cu cafeaua aromata cu esenta de rom.
4.Intre blaturi, intinde o parte din crema, iar ce ramane pune deasupra si pe margini. Toarna cele 100 g de ciocolataa alba topita si lasa la rece minimum trei ore, pentru a se întrepatrunde aromele. Decoreaza aceasta prajitura dupa bunul plac.
100 g ciocolata menaj alba
3 ceşcute cu cafea preparata
esenta de rom
Pentru blat:
125 g ciocolata menaj neagra
4 oua
80 g faina
1 plic praf de copt
80 ml cafea preparata
125 g zahar pudra
Pentru crema:
150 g ciocolata menaj alba
100 g zahar pudra
200 g unt
2 linguri cu smantana dulce
esenta de vanilie
Adaugă comentariu