- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
- Ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.
- Într-o oală cu apă și sare, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Când sunt gata, scugeți-le bine de excesul de apă.
- Gătiți broccoli la abur doar până când acesta se înmoaie.
- Amestecați broccoli cu pastele și cu 2 roșii tăiate în cuburi.
- Adăugați ceapa tocată, usturoiul, năutul scurs și 1 mână de busuioc tocat.
- Adăugați jumătate din cantitatea de mozzarella, tăiată în cuburi.
- Bateți ouăle împreună cu brânza de vaci, jumătate din cantitate de parmezan și sucul de lâmăie.
- Turnați acest amestec peste paste.
- Se condimentează cu sare și piper.
- Toarnă pastele în forma termorezistentă, adaugă cealaltă roșie și restul cantității de mozzarella.
- Presărați cantitatea de parmezan rămasă și stropiți cu ulei de măsline.
- Introduceți vasul în cuptorul preîncălzit și coaceți pentru 35 de minute.
- Când este gata, presărați busuioc pe deasupra și serviți preparatul cald.
Credit Foto: Fotolia/ teressa
Poza principala
- 350g paste tip farfalle
- 450 g broccoli
- 3 roșii coapte, tăiate în cuburi
- 1 ceapă, tăiată în cuburi
- 4 căței usturoi tocați
- 420 g năut uscat
- 2 mâini busuioc proaspăt
- 200 g mozzarella
- 3 ouă
- 225 grame brânză vaci
- sucul de la 1 lămâie
- 75 g parmezan
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
Casoletă vegetariană cu paste, roșii, broccoli, năut și mozzarella. O rețetă cu gust pentru întreaga familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu