1. Pune la înmuiat fasolea de seara până dimineaţa. Pune-o la fiert în apă cât s-o acopere, lasă până dă înclocot și aruncă apa (repeţi de două ori).
2. Fierbe-o apoi în apă curată (sau în oala sub presiune), cu morcovul și ceapa întregi.
3. Scurge fasolea de apă. Pune-o într-un vas și adaugă: sare, piper, boia, morcovul fiert (opțional) și usturoiul pisat. Pasează bine.
4. Adaugă uleiul ca la maioneză și amestecă. Presară boia (pentru culoare) peste fasolea bătută. Servește-o cu murături sau salată de ardei copți.
Poza principala
Galerie foto
500 g fasole boabe
1 morcov
1 ceapa
3 căței de usturoi
boia dulce
4 linguri cu ulei
cimbru
sare
piper
Spornica si gustoasa, fasolea batuta merge de minune cu paine de casa si salata de muraturi sau ardei copti.
Numar de portii
10
Facebook Comments
Adaugă comentariu