Home » Aperitive, salate, sosuri » Fasole batuta
Aperitive, salate, sosuri

Fasole batuta

1. Alege fasolea, bob cu bob, și pune-o la înmuiat în multa apa câteva ore, de preferat, de seara pâna dimineata.

2. Pune fasolea la fiert si la fiecare 20 de minute, scurge apa si adauga alta curata si fierbinte (pentru a fierbe mai usor).

3. Când boabele de fasole sunt fierte, scurge apa si pastreaz-o într-un vas. Curata usturoiul si zdrobeste-l.

Ardei umpluti cu soia

4. Paseaza fasolea amestecata cu usturoiul, cu blenderul, cât mai fin. Potrivește de sare și freaca bine fasolea cu 3-4 linguri cu ulei. Daca este prea densa, o mai poti dilua cu zeama ramasa.

5. Taie ceapa julien si pune-o la calit în ulei încins. Dupa ce devine cristalina si se rumeneste usor, adauga boia dulce. Serveste fasolea batuta cu ceapa prajita deasupra.

Ciorba de fasole verde

Pasta de naut cu verdeata

Poza principala

fasole_batuta_mica.jpg

500 g fasole boabe

2 cepe

1 lingurita cu boia dulce

5 caței de usturoi

ulei

sare

 

Bulgări de linte și năut

Fasolea batuta este tare buna, spornica, satioasa, dar mai ales ideala pentru zilele de post!
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.