1. Alege fasolea, bob cu bob, și pune-o la înmuiat în multa apa câteva ore, de preferat, de seara pâna dimineata.
2. Pune fasolea la fiert si la fiecare 20 de minute, scurge apa si adauga alta curata si fierbinte (pentru a fierbe mai usor).
3. Când boabele de fasole sunt fierte, scurge apa si pastreaz-o într-un vas. Curata usturoiul si zdrobeste-l.
4. Paseaza fasolea amestecata cu usturoiul, cu blenderul, cât mai fin. Potrivește de sare și freaca bine fasolea cu 3-4 linguri cu ulei. Daca este prea densa, o mai poti dilua cu zeama ramasa.
5. Taie ceapa julien si pune-o la calit în ulei încins. Dupa ce devine cristalina si se rumeneste usor, adauga boia dulce. Serveste fasolea batuta cu ceapa prajita deasupra.
500 g fasole boabe
2 cepe
1 lingurita cu boia dulce
5 caței de usturoi
ulei
sare
Adaugă comentariu