- Lăsați fasole la înmuiat pentru 1 oră. Ideal ar fi să o lăsați pe timpul nopții.
- Clătiți fasolea sub jet de apă rece și puneți-o la fiert cu o cantitate suficientă de apă pentru 45 de minute. Timpul de fierbere depinde de tipul de fasole, poate dura și 1 oră.
- Tocați ceapa și gătiți-o în ulei de măsline, când aceasta se înmoaie, adăugați usturoiul și continuați să gătiți pentru 1 minut.
- Adăugați fasolea fiartă, roșiile și aproximativ 100 ml apă fierbinte.
- Potriviți gustul cu sare și piper și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 25 de minute.
- Lăsați să se răcească și serviți cu brânză feta și pătrunjel tocat.
Credit Foto: Fotolia/lilechka75
Poza principala
- 250 g fasole
- 1 ceapă
- 1 cățel usturoi
- 2-3 linguri ulei măsline
- 2 roșii, tăiate cuburi
- sare
- piper
- pătrunjel tocat
- 70 g brânză feta
Ideală pentru masa de prânz, o salată din fasole combinată cu roșii și brânză feta.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu