- Înmuiați fasolea pe timpul nopții, scurgeți-o și clătiți-o înainte de fierbere.
- Puneți boabele de fasole într-o oală și acoperiți-le cu apă, fără să adăugați sare.
- Adăugați cartoful curățat de coajă și roșiile zdrobite, usturoiul, legătura cu ierburi și un strop de ulei de măsline.
- Plasați oala pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere.
- Fierbeți la foc potrivit pentru 40 de minute până când boabele s-au înmuiat.
- Scurgeți fasolea, păstrând o jumătate de pahar de lichid.
- Aruncați cartoful, roșiile, usturoiul și ierburile.
- Asezonați fasolea cu lichidul pe care l-ați păstrat, apoi stropiți-o cu ulei de măsline din belșug și oțet cu ierburi.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Serviți fasolea ca atare sau adăugată peste faste făinoase.
Credit FOto: Fotolia/ Marco Mayer
Poza principala
- 500 g fasole uscată
- 1 cartof
- 1 legătură ierburi ( rozmarin, cimbru, dafin, salvie )
- 2 roșii coapte, zdrobite
- 1/2 căpățână usturoi
- ulei de măsline
- oțet cu ierburi aromate
- sare
- piper măcinat
Jamie Oliver te învață o super rețetă de fasole aromată ce poate fi servită ca atare sau adăugată peste o porție de paste făinoase.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu