Fasole in stil italian, Jamie Oliver

  1. Înmuiați fasolea pe timpul nopții, scurgeți-o și clătiți-o înainte de fierbere.
  2. Puneți boabele de fasole într-o oală și acoperiți-le cu apă, fără să adăugați sare.
  3. Adăugați cartoful curățat de coajă și roșiile zdrobite, usturoiul, legătura cu ierburi și un strop de ulei de măsline.
  4. Plasați oala pe foc și aduceți apa în punctul de fierbere.
  5. Fierbeți la foc potrivit pentru 40 de minute până când boabele s-au înmuiat.
  6. Scurgeți fasolea, păstrând o jumătate de pahar de lichid.
  7. Aruncați cartoful, roșiile, usturoiul și ierburile.
  8. Asezonați fasolea cu lichidul pe care l-ați păstrat, apoi stropiți-o cu ulei de măsline din belșug și oțet cu ierburi.
  9. Potriviți gustul cu sare și piper.
  10. Serviți fasolea ca atare sau adăugată peste faste făinoase.

  Credit FOto: Fotolia/ Marco Mayer

Poza principala

fasole_in_stil_italian.jpg

  • 500 g fasole uscată
  • 1 cartof
  • 1 legătură ierburi ( rozmarin, cimbru, dafin, salvie )
  • 2 roșii coapte, zdrobite
  • 1/2 căpățână usturoi
  • ulei de măsline
  • oțet cu ierburi aromate
  • sare
  • piper măcinat
Jamie Oliver te învață o super rețetă de fasole aromată ce poate fi servită ca atare sau adăugată peste o porție de paste făinoase.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE