- Tăiați fasolea verde în bucăți și feliați ciupercile.
- Amestecați într-un bol toate ingredientele pentru sos și lăsați-l deoparte.
- Încingeți uleiul într-o tigaie de tip wok, la foc potrivit.
- Adăugați boabele de soia și usturoiul.
- Căliți-le pentru 30 de minute sau chiar mai mult.
- Adăugați fasolea verde și puțină apă.
- Gătiți 2 minute la foc iute, apoi adăugați ciupercile.
- Continuați să gătiți pentru înca 1-2 minute.
- Turnați sosul peste legume și amestecați bine.
- Lăsați flacăra mică pentru câteva minute, până când sosul începe să se îngroașe, iar fasolea verde este fragedă.
- Distribuiți preparatul în farfurii și serviți.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 400 g fasole verde
- 200 g ciuperci
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 lingură boabe de soia neagră, clătite și scurse
- 2 căței de usturoi mari, tocați
Pentru sos:
- 2 linguri oțet de orez chinezesc
- 2 linguri vin de orez chinezesc
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură sos de stridii
- 1 linguriță zahăr tos
- 1 linguriță făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă
Garnitură sau pur și simplu un fel principal extrem de aromat.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu