Home » Fasole verde cu ciuperci

Fasole verde cu ciuperci

  1. Tăiați fasolea verde în bucăți și feliați ciupercile.
  2. Amestecați într-un bol toate ingredientele pentru sos și lăsați-l deoparte.
  3. Încingeți uleiul într-o tigaie de tip wok, la foc potrivit.
  4. Adăugați boabele de soia și usturoiul. 
  5. Căliți-le pentru 30 de minute sau chiar mai mult. 
  6. Adăugați fasolea verde și puțină apă.
  7. Gătiți 2 minute la foc iute, apoi adăugați ciupercile.
  8. Continuați să gătiți pentru înca 1-2 minute.
  9. Turnați sosul peste legume și amestecați bine.
  10. Lăsați flacăra mică pentru câteva minute, până când sosul începe să se îngroașe, iar fasolea verde este fragedă.
  11. Distribuiți preparatul în farfurii și serviți.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

fasole_verde_cu_ciuperci.jpg

  • 400 g fasole verde
  • 200 g ciuperci 
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1 lingură boabe de soia neagră, clătite și scurse
  • 2 căței de usturoi mari, tocați

Pentru sos:

  • 2 linguri oțet de orez chinezesc
  • 2 linguri vin de orez chinezesc
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos de stridii
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 1 linguriță făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă
Garnitură sau pur și simplu un fel principal extrem de aromat.
Numar de portii
4
Facebook Comments