Poți pregăti și tu acasa un meniu impresionant, pe bază de pește și fructe de mare, cum ar fi un chefal cu orez si calamari.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 chefali
- 150 g calamari
- 300 g orez
- 2 zucchini
- 8 flori de dovleac
- 1 l supă pește
- 6 linguri ulei măsline
- 1 cățel usturoi
- 250 ml vin alb
- condimente pentru pește
- 1 lingură bulion roșii
- sare
Modalitate de preparare:
- Curăță peștii și păstrează capetele și cozile pentru a prepara o supă de pește.
- Combinați într-o oală 500 ml de apă, resturile de pește și condimentele pentru pește.
- Adăugați jumătate din cantitatea de vin și fierbeți timp de 10 minute.
- Strecurați supa printr-o sită și adăugați pulpa de roșii.
- Lăsați amestcul să fiarbă pentru încă 20 de minute, la foc domol, până capătă consistența unui sos.
- Încingeți într-o tigaie 2 linguri de ulei, adăugați usturoiul și orezul și prăjiți totul pentru 5 minute.
- Stingeți cu restul de vin și fierbeți încă 10 minute, turnând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit de orez. Potriviți gustul cu sare și piper.
- Feliați dovleceii julien. Căliți-i 2 minute în ulei de măsline împreună cu florile de dovleac.
- Cu 2-3 minute înainte ca orezul să fie gata, încorporați florile de dovleac și dovleceii căliți.
- Într-o altă tigaie cu ulei de măsline, căliți calamarii, în timp ce într-o altă tigaie rumeniți 4 bucăți întregi de chefal.
- Plasați peste risotto o parte din calamari. Turnați peste orez uleiul încins de la calamari și amestecați.
- Montați pe câte o farfurie câteva linguri de risotto, așezați deasupra câteva flori de dovleac și câte o bucată de pește prăjit.
- Serviți preparatul cald.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu