Stoarce portocalele pentru a extrage sucul.
Peștele splălat bine, tăvălește-l prin făină și prăjește-l în ulei încins.
Când sunt gata, scoate bucățile pe o hartie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Sucul de portocală se pune la fiert împreună cu boabele de piper și foile de dafin.
Sosul obținut se toarnă peste pește și se lasă la marinat pentru 3 ore.
Adaugă amidonul și lasă sa fiarbă până când începe să se îngroașe.
Sparanghelul trage-l la tigaie 5 minute.
Servește peștele alături de sparanghel sau alte legume.
Credit Foto: Fotolia/ mitrs3
Poza principala
800 g merluciu
5 portocale
1 lingură amidon grâu
100 g făină albă
ulei floarea soarelui
1 linguriță piper boabe
2 foi dafin
sare
8-10 fire sparanghel
Încearcă această rețetă răcoritoare pentru serile de vară și servește acest preparat rece.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu