- Feliați prazul și cartofii.
- Fierbeți legumele într-o oală cu apă cât să le acopere și un praf de sare.
- Când cartofii sunt fierți, scurgeți-i de excesul de apă.
- Feliați carnea de miel și condimentați cu sare, piper și pudra de muștar.
- Prajiți carnea într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline.
- Întoarceți carnea când devine aurie.
- Zdrobiți cartofii împreună cu prazul, adăugați untul și un strop de lapte.
- Procesați până când obțineți consistența unui piure cremos.
- În tigaia în care ați prăjit carnea, adăugați 1 lingură cu făină și cidru.
- Aduceți în punctul de fierbere, adăugați sosul de mentă și amestecați pentru a obține un sos omogen.
- Serviți carnea cu piure și adăugați sosul.
Credit Foto: Fotolia/ Fanfo
Poza principala
- 800 g cartofi
- 3 fire praz
- lapte
- 20 g unt
- 400 g file de miel
- 2 lingurițe muștar pudră
- ulei floarea soarelui
- 1 lingură făină
- 250 ml cidru
- 2 lingurițe sos mentă
Friptură suculentă de miel servită cu piure și sos de cidru.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu