Mâncăruri

File de miel cu piure

  1. Feliați prazul și cartofii. 
  2. Fierbeți legumele într-o oală cu apă cât să le acopere și un praf de sare.
  3. Când cartofii sunt fierți, scurgeți-i de excesul de apă.
  4. Feliați carnea de miel și condimentați cu sare, piper și pudra de muștar.
  5. Prajiți carnea într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline.
  6. Întoarceți carnea când devine aurie.
  7. Zdrobiți cartofii împreună cu prazul, adăugați untul și un strop de lapte.
  8. Procesați până când obțineți consistența unui piure cremos.
  9. În tigaia în care ați prăjit carnea, adăugați 1 lingură cu făină și cidru. 
  10. Aduceți în punctul de fierbere, adăugați sosul de mentă și amestecați pentru a obține un sos omogen.
  11. Serviți carnea cu piure și adăugați sosul.

  Credit Foto: Fotolia/ Fanfo

Poza principala

miel_cu_piure_de_cartofi_si_praz.jpg

  • 800 g cartofi
  • 3 fire praz
  • lapte
  • 20 g unt
  • 400 g file de miel
  • 2 lingurițe muștar pudră
  • ulei floarea soarelui
  • 1 lingură făină
  • 250 ml cidru
  • 2 lingurițe sos mentă
Friptură suculentă de miel servită cu piure și sos de cidru.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE