1. Indeparteaza pielitele de pe piept si taie-l in bucati de cativa centimetri. Stoarce o lamaie si amesteca sucul cu piperul, putina sare si ghimbir. Pune in acest amestec bucatile de pui si lasa-le la rece timp de jumatate de ora.
2. Intre timp, fierbe fasolea verde in apa cu sare. Unge o tigaie de teflon cu ulei si frige bucatile de pui dupa ce le-ai presarat cu zahar brun (vor prinde o crusta usor crocanta).
3. Dupa ce s-a fiert, scurge fasolea si perpeleste-o putin in tigaia in care ai fript puiul.
4. Pregateste sosul de ciocolata: pune untul la topit intr-o craticioara, adauga zaharul, iar cand acesta s-a topit, pune si cacao. Lasa sosul sa scada pana se leaga bine. Serveste fileurile de pui cu fasole verde, felii de lamaie si frunze de menta, totul stropit cu sos de ciocolata.
Revista Bucataria de Azi
2 piepti de pui dezosati
1 kg de fasole verde
2 linguri cu zahar brun
1 lingura cu ghimbir macinat
ulei
frunze proaspete de menta
2 lamai
piper alb
sare
PENTRU SOS:
100 g unt
2 linguri cu zahar
1 lingura cu cacao
Adaugă comentariu