1.Decojeşte cartofii după ce au fiert la apă mică. Decojeşte şi morcovii, taie-i pe jumătate și așază-i pe farfurie cu puţină verdeaţă în jurul lor. Sparanghelul trebuie de asemenea curățat, elimini capetele şi îl tai în bucăţele. După ce cureţi deovleceii şi ceapa, ambele tăiate longitudinal, curăţă cu grijă şi păstăile.
2. Căleşte puţin legumele curăţate într-o oală mică, fără a adăuga însă şi ceapa, după care stingi totul cu supa. Acum poţi adăuga şi ceapa şi lăsa totul încă trei minute la foc mediu, după care asezonezi cu sare şi piper.
3. După ce ai asezonat şi somonul îl aşezi în tigaia cu ulei încins şi îl prăjeşti pe ambele părţi. Când consideri că este suficient de prăjit, îl scoţi din tigaie, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl serveşti alături de legume şi de cartofi. Se pun verdeţuri după gust. Trebuie menționat că somonul este foarte bun servit şi alături de piure de cartofi sau mazăre.
250g file de somon
Sare si piper
2 linguri suc de lămâie
1 lingura ulei de măsline
250 g morcovi fini
100 g sparanghel alb
100 g dovlecel
50 g păstăi sau mazăre congelată
1 ceapa de primăvară
1 lingura margarină dietetitică sau unt
Supă de legume 100 ml (instant)
400 g cartofi
Măcris sau busuioc
Adaugă comentariu