Lasa aluatul la dezghetat. Spala ardeiul si taie-l bucatele, apoi inabusa-l timp de 5 minute. Curata chiflele de coaja si faramiteaza miezul, amesteca-l cu branza proaspata, ardeiul si ierburile, cu sare si piper.
Spala foile de varza creata si taie un pic din cotor. Tine-le 2 minute in apa sarata, apoi scurge-le si usuca-le. Incalzeste cuptorul la 200°C. Taie fileul in doua bucati si prajeste-l in ulei pana cand devine auriu inchis.
Separa albusul de galbenus. Pune una peste alta cate doua foi de aluat si infasoara-le (30×40 cm). Unge marginile cu albus de ou. Pune una langa alta cate patru frunze de varza creata si unge-le cu branza.
Peste ele asaza fileurile si infasoara-le, apoi pune-le pe cate un dreptunghi de aluat, si ruleaza-le. Pune-le pe o tava unsa cu grasime. Unge-le cu galbenus.
Coace-le in cuptorul cald (180°C) timp de 35 de minute. Pentru sos, taie marunt ceapa si ciupercile in patru. Fierbe-le cu o lingura de unt.
Stinge totul cu sherry si supa de carne. Lasa la foc mediu sa fiarba 15 minute, adauga sarea si piperul, apoi, progresiv, untul rece.
Fierbe broccoli-ul 9 minute in apa cu sare, scurge-l bine, pune-l la cuptor cu putin unt. Lasa pachetelele de file sa se raceasca in cuptorul stins si deschis. Taie fileul felii si serveste-l cu broccoli si sos de ciuperci.
Sursa: Revista FEMEIA.
4 foi de aluat (congelat, circa 300 g)
un ardei rosu
3 linguri de unt
2 chifle coapte
300 g smantana groasa cu branza proaspata
ierburi amestecate (congelate)
sare, piper pisat
8 foi de varza creata
1 kg de file de vitel
2 linguri de ulei
un ou
grasime pentru tava
o ceapa
200 g ciuperci proaspete
50 ml sherry
400 ml supa de carne (instant)
1 kg de broccoli
nucsoara rasa
50 g unt rece in cuburi
Adaugă comentariu