1. Taie file-urile de peste in bucati de 2×10 cm si asezoneaza-le cu sare si piper. Tapeteaza pestele cu faina, apoi cu ou si cu fulgii de porumb zdrobiti. Aranjeaza bucatile de peste pe un platou si lasa-le la racit timp de 30 de minute.
2. Pune apa si sare intr-o oala si pune malaiul in apa cand clocoteste. Amesteca pana se ingroasa. Redu temperatura si lasa la fiert timp de 10 minute.
3. Unge o tava de copt si pune cu lingura mamaliga in tava intinzand-o cu o lingura de lemn si las-o la racit. Vars-o pe un fund de lemn si taie-o in fasii subtiri.
4. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si prajeste fasiile de mamaliga.
5. Incalzeste ulei intr-o tigaie si prajeste bucatile de peste pana deviun aurii. Se servesc cu mamaliga prajita, maioneza, sos de rosii si salata de sfecla.
500g de file de peste proaspat sau congelat
sare si piper negru
150g de faina
2 oua, batute
500g de fulgi de porumb, zdrobiti fin
1l apa
5g sare
250g de malai
ulei pentru prajire
sare
Adaugă comentariu