1. Curăţă, spală şi taie prazul rondele fine. Topeşte untul într-o tigaie adâncă şi pune prazul cu un praf de sare. Lasă cam 20 de minute, amestecând regulat.
2. Între timp, bate ouăle cu smântâna, apoi adaugă curry-ul şi parmezanul, amestecând energic să se omogenizeze. Când s-a înmuiat, adaugă prazul în această compoziţie.
3. Preîncălzeşte cuptorul, apoi unge cu unt şase forme de tarte mici. Întinde aluatul pe planşeta înfăinată, înţeapă-l cu furculiţa ici şi colo, apoi taie, cu paharul rotund, şase cercuri pe măsura formelor de tartă.
4. Întinde aluatul, presând bine, pe fundul şi pe pereţii formei. Umple cu compoziţia de ouă şi praz, dă la cuptor şi lasă cam 20 de minute. Le poţi servi fierbinţi, calde sau reci.
credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie
Nu ai aluat foitaj, poţi folosi foi de plăcintă. Aşezi trei foi unse bine cu ulei sau unt topit, una peste alta, apoi tai cu paharul cercuri şi urmezi procedeul.
350 g de aluat franţuzesc
6 fire praz tânăr
250 ml smântână pentru gătit
3 ouă
1 lingură rasă de curry
50 g unt
2 linguri de parmezan
piper
Adaugă comentariu