Deserturi & băuturi

Foi de pandispan cu zmeura si inghetata

Text
Foi de pandispan cu zmeura si inghetata
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
foi_de_pandispan_cu_zmeura_si_inghetata__mg_8003.jpg

Ingrediente

500 g făină
3 linguri miere
250 g mascarpone
200 g zahăr
50 g unt
3 lingurițe lapte
1 linguriță bicarbonat
1 ou
2 linguri nes sau cappuccino
500 g smântână sau frișcă
4 ouă
250 g zmeură

Mod de preparare

Pe foc, amesteci mierea cu 100 g zahăr, untul, laptele și bicarbonatul. Fierbi totul până ce compoziția devine maronie. Lași la răcit și amesteci cu oul bătut și cu făina. Trebuie să rezulte o cocă potrivită ca și consistență. Împarți aluatul în 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii de aragaz.

Amesteci smântâna cu 100 g zahăr, iar gălbenușurile cu nesul până devine o compoziție omogenă. Adaugi albușurile și omogenizezi. Dai compoziția la congelator, amestecând periodic. Umpli foile cu înghețată doar cu 15 minute înainte de servire. Apoi pui foile umplute la congelator timp de 10 minute, le scoți și întinzi deasupra un strat de cremă mascarpone. Ornezi cu zmeură și tai tortul rapid, cu un cuțit înmuiat în apă călduță.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE