1.Pune laptele într-o cratiţă să se încălzească uşor. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă făina, apoi toarnă laptele puţin câte puţin, amestecând continuu, timp de 2-3 minute după care stinge focul. Când s-a răcorit puţin pune două gălbenuşuri şi amestecă rapid, presară brânză rasă, sare şi piper şi amestecă din nou.
2.Curăţă ciupercile şi taie-le felii, apoi pune-le la prăjit la foc mare într-o tigaie cu puţin ulei. Căleşte-le până scade zeama şi încep să se rumenească. Taie şunca în cuburi mici şi amestecă-le împreună cu ciupercile în sos de brânză.
3.Împarte aluatul în jumătate şi pune o foaie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, apoi unge-o cu crema de brânză şi ciuperci, lăsând doi centimetri liberi pe margine. Acoperă cu cealaltă foaie, uneşte marginile cu apăsând bine cu degetul şi unge-o cu un gălbenuş de ou bătut cu o linguriţă cu apă. Decorează făcând mici crestături cu vârful unui cuţit.
4.Dă foietajul cu ciuperci la cuptorul preîncălzit la 210°C şi coace 20 de minute, apoi scade temperatura la 180°C şi mai ţine încă 10 minute. Aceast preparat de foietaj cu ciuperci se serveşte cât e caldă.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat: nu coace cât să se rumenească prea tare marginile pentru că se vor usca şi nu vor mai fi pufoase.
400 g de aluat de foietaj
400 ml de lapte
40 g unt
40 g de făină
3 gălbenuşuri
100 g brânză rasă
500 g ciuperci champignon
2 felii de şuncă
ulei
piper
sare
Adaugă comentariu