Aperitive, salate, sosuri

Foitaj cu brânză nobilă

1. Întinde foitajul și taie în 12 dreptunghiuri.

2. Așază bucățile de aluat pe o hârtie de copt. Unge cu un ou bătut și presară boia. Coace la 200°C până se auresc. Lasă la răcit.

3. Amestecă brânza de casă cu brânza cu mucegai rasă sau sfărâmatp cu furculița. Adaugă ceapa uscată tocată și ceapa verde mărunțită. Sărează și piperează. 

4. Taie foitajul orizontal și umple-le cu amestecul de brânză. Servește acest foitaj cu branza nobila alaturi de legume proaspete. 

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Știai? Majoritatea tipurilor de brânzeturi cu mucegai albastru sunt produse din lapte de vacă, dar există și unele specialități din oaie sau capră.

 

Tartă cu afumătură și conopidă

Poza principala

foitaj_mic.jpg

400 g foitaj

1 ou

250 g brânzica de casă

200 g brânză cu mucegai

1 ceapă mică

3-4 fire de ceapă verde

boia 

sare

piper măcinat

 

Tartă cu spanac, nuci și brânză Camembert

Foietajul cu branza nobila este un antreu usor de preparat, numai bun de deschis apetitul invitatilor.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE