1. Întinde foitajul și taie în 12 dreptunghiuri.
2. Așază bucățile de aluat pe o hârtie de copt. Unge cu un ou bătut și presară boia. Coace la 200°C până se auresc. Lasă la răcit.
3. Amestecă brânza de casă cu brânza cu mucegai rasă sau sfărâmatp cu furculița. Adaugă ceapa uscată tocată și ceapa verde mărunțită. Sărează și piperează.
4. Taie foitajul orizontal și umple-le cu amestecul de brânză. Servește acest foitaj cu branza nobila alaturi de legume proaspete.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Știai? Majoritatea tipurilor de brânzeturi cu mucegai albastru sunt produse din lapte de vacă, dar există și unele specialități din oaie sau capră.
400 g foitaj
1 ou
250 g brânzica de casă
200 g brânză cu mucegai
1 ceapă mică
3-4 fire de ceapă verde
boia
sare
piper măcinat
Adaugă comentariu