Multe rețete au la bază fondul de pește, află cum se prepară pentru a pregăti cele mai savuroase rețete.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Cantitate: 1,5 l
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mică, curățată și tocată mare
- 1/2 tijă țelină olandeză, tăiată felii
- 1 bulb mic de fenicul, tocat mare
- sare de mare
- piper negru
- 1 kg oase d epește și resturi de pește alb
- 75 ml vin alb sec
Modalitate de preparare:
- Încinge uleiul de msline într-o oală și pune ceapa, țelina și feniculul. Asezonează puțin.
- Amestecă pe foc mediu, timp de 4 minute, până când legumele încep să se înmoaie, dar nu se rumenesc.
- Adaugă oasele, resturile de pește și vinul, apoi toanră apa rece cât să le acopere.
- Fierbe la foc mic timp de 20 de minute, apoi ia oala de pe foc și las-o să se răcească.
- Toarnă supa, printr-o sită fină, într-un bol și aruncă restul.
- Pune supa la rece sau congeleaz-o în pungi mici pentru 3 luni.
Credi Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu