Uite cum se face fondul de pui, baza pentru multe sosuri sau supe.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Cantitate: 1,5 litri
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 morcov curățat și tocat mare
- 1 ceapă, curățată și tocată mare
- 2 tije de țelină, tocate mare
- 1 praz, spălat și feliat
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguță de cimbru
- 3 căței de usturoi, curățați de coajă
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 linguri făină
- 1 kg oase proaspete
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
- Încinge uleiul de măsline într-o oală mare și adaugă legumele, ierburile aromatice și usturoiul.
- Prăjește-le la foc mediu, amestecând din când în când, până când legumele devin aurii.
- Toarnă și amestecă pasta de tomate și făina și prăjește timp de încă 1 minut.
- Adaugă oasele de pui, apoi toarnă apă rece cât să le acopere.
- Asezonează cu sare și piper.
- Dă în fiert și spumează, apoi micșorează flacăra și menține pe foc timp de 1 oră, la foc mic.
- Strecoară supa și las-o să se răcească.
- Se păstrează la rece pentru 5 zile sau la congelator pentru 3 luni.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu