Cum se face fondul de vită? Uite așa:
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Cantitate: 1,5 litri
Ingrediente:
- 1,5 oase cu măduvă de vită sau vițel, tăiate în bucăți de 5-6 cm
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, curățate de coajă
- 2 morcovi, curățați de coajă
- 2 tije apio
- 1 fenicul, fasonat
- 1 lingură pastă de tomate
- 100 g ciuperci champignon
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguță de cimbru
- 1 linguriță piper boabe
Modalitate de preparare:
- Încinge cuptorul la 220 grade.
- Pune oasele într-o tavă de copt și stropește-le cu puțin ulei de măsline.
- Coace-le timp de circa 1 oră, întorcându-le la jumătatea timpului, până când se rumenesc uniform.
- Între timp, taie ceapa, morcovii, țelina și feniculul în bucăți de 5 cm.
- Încinge cele două linguri de ulei de măsline într-o oală mare și adaugă legumele.
- Prăjește-le amestecând des, la foc mare, până când se rumenesc.
- Toarnă pasta de tomate și prăjește timp de încă 2 minute.
- Adaugă oasele rumenite și toarnă apă rece peste ele (2,5 litri) pentru a le acoperi.
- Dă amestecul în fiert și spumează pe măsură ce impuritățile se ridică la suprafață.
- Aduagă ciupercile, ierburile aromatice și boabele de piper.
- Lasă să fiarbă la foc mic timp de 6-8 ore, pentru a avea o aromă puternică.
- Strecoară supa printr-o sită fină, păstrează la frigider timp de 5 zile sau la congelator pentru 3 luni.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu