Mic dejun romantic.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 piersici mari
- 100 g unt
- 3-4 linguri zahăr pudră
- 2 ouă mari, bătute
- 1-2 linguri ulei floarea soarelui
- 4 felii pâine
- mascarpone pentru servit
Modalitate de preparare:
- Scufunadți piersicile într-un castron cu apă fierbinte pentru 30 de secunde, apoi scoateți-le cu o spumieră și curățați-le de coajă.
- Tăiați piersicile în 4 felii.
- Încingeți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie și adăugați piersicile.
- Presărați zahăr pudră și lăsați la foc mare până când se caramelizează, aproximativ 2-3 minute.
- Scoateți fructele pe o farfurie și păstrați-le calde.
- Bateți ouăle într-un castron adând în care să încapă felia de pâine.
- Încingeți în tigaie restul de unt.
- Înmuiați câte o felie de pâine în ou, întoarceți pentru a acoperi și cealaltă parte și apoi puneți-o în tigaie.
- Prăjiți la foc mediu timp de 45 de secunde sau până când se rumenește.
- Întoarceți și prăjiți și pe cealaltă parte.
- Scoateți fiecare felie pe un platou și mențineți la cald.
- Așezați frigănelele pe un platou, puneți piersicile deasupra și adăugați o lingură de mascarpone sau smântână groasă.
- Pudrați cu zahăr pudră și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu