Pentru sos:
Puneti prunele, fara samburi si taiate, intr-o tigaie, presarati zahar si scortisoara si turnati 5 linguri de apa. Aduceti la fierbere la foc puternic pentru 5 minute sau pana cand prunele se inmoaie. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca si zdrobiti.
Pentru aluat:
Cerneti faina, pesmetul si praful de copt intr-un castron. Adaugati 200 ml de apa rece si amestecati.
Incalziti ulei intr-o tigaie inalta. Decojiti perele si taiati-le in 4, pe lungime. Amestecati faina si migdalele pisate intr-o farfurie.
Dati perele prin amestecul de migdale, apoi prin aluat. Puneti-le in uleiul incins si prajiti-le pana devin crocante.
Indepartati-le din tigaie si lasati-le la scurs pe hartie de bucatarie. Serviti cu sos de prune si frisca.
3 pere tari, dar coapte
60 g faina
30 g migdale, zdrobite
putin ulei
zahar si scortisoara
frisca
Pentru sos:
6 prune coapte si zemoase
60 g zahar
un praf de scortisoara
Pentru aluat:
60 g faina
60 g pesmet
1 lingurita praf de copt
Adaugă comentariu