Home » Mâncăruri » Frigărui de pui cu sos Tzatziki
Mâncăruri

Frigărui de pui cu sos Tzatziki

Frigarui de pui

Astăzi îți prezentăm o rețetă delicioasă de frigărui de pui, perfectă pentru un prânz în familie sau cu prietenii. Se prepară foarte rapid, impresionează întotdeauna prin gust, dar și mirosul lasă oricui gura apă. Ca bonus, carnea de pui este mai sănătoasă decât cea de porc sau vită.

Dacă dorești, alternează bucățelele de pui cu legume sau chiar fructe (ceapă, ardei gras, roșii, ananas etc). Vei obține o masă mai bogată, mai gustoasă și mai sănătoasă. În plus, legumele și fructele nu necesită marinare, precum carnea. Ele trebuie doar spălate și tăiate, după care sunt gata de fript.

Ingrediente (4 porții)

Pentru frigărui

  • 2 piepți de pui
  • 100 ml ulei
  • zeama de lămâie
  • ½ linguriță cu turmeric
  • ½ linguriță cu piper
  • ½ linguriță cu ardei iute/chili
  • 1 linguriță cu sare

Pentru sosul Tzatziki

  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 căței de usturoi
  • jumătate de legătură de mărar
  • 1 castravete
  • frunze de mentă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • zeamă de lămâie, după gust
  • sare, după gust

Mod de preparare

Se taie carnea de pui în cuburi sau fâșii. Se amestecă restul ingredientelor până se obține o marinadă, care se toarnă apoi peste carnea de pui. Se acoperă și dă la rece pentru 2-4 ore. În general, acest interval este suficient pentru ca bucățile de carne să prindă gustul dorit. Dacă vrei un gust și mai intens, poți lăsa puiul la marinat chiar și peste noapte.

După marinare, carnea se scoate din frigider cu aproximativ o oră înainte de a fi gătită, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se pune carnea pe bețele pentru frigărui și se așază fie pe un grătar încins, fie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, care se dă în cuptorul preîncâlzit.

Din când în când, frigăruile se stropesc cu sosul în care au stat la marinat.

Pentru sosul Tzatziki, se pisează usturoiul și se freacă cu puțină sare, până devine ca o cremă. Se adaugă muștarul, oțetul și, treptat, uleiul.

Poftă bună!

 

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.