1. Bate ouăle cu un praf de sare. Toarnă treptat laptele și apa, untul topit și răcorit.
2. Încorporează făina cernută împreună cu cacaua și amestecă bine să nu se formeze cocoloașe. Lasă 10-15 minute deoparte.
3. Unge cu unt tigaia și toarnă câte un polonic cu compoziție de clătite. Coace pe ambele părți și pune-le suprapuse pe o farfurie.
4. Unge clătitele cu miere sau un gem fin, cu gust delicat de fructe, și rulează-le strâns. Taie rulourile formate în fâșii de 2 cm și bagă-le pe o frigăruie.
5. Servește-le simple ori cu frișcă și fructe confiate.
Poza principala
Galerie foto
2 ouă
100 g făină
30 g cacao
200 ml lapte
100 ml apă
2 linguri cu unt topit + 50 g pentru uns tigaia
miere/gem fin
sare
Clătitele de ciocolată sunt un desert savuros pentru orice petrecere.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu