1.Cu ajutorul unui blender, zdrobește pătrunjelul și usturoiul. Încorporează treptat uleiul de măsline și zeama de lămâie. Adaugă o linguriţă cu coajă rasă de lămâie și un praf de sare și piper.
2.În marinata astfel obţinută, pune fileul de somon tăiat cubuleţe. Amestecă ușor și lasă la rece minimum 15 minute.
3.Înfige cubuleţele de somon pe beţe de frigăruie, alternând cu roșii cherry și felii de lămâie.
4.Așază-le într-un vas termorezistent uns cu unt și lasă la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.
500 g file de somon
100 g roşii cherry
1 lămâie
1 lingură cu unt
Pentru marinată
4 fire de pătrunjel
2 căței de usturoi
1 lingură cu ulei de măsline
1 linguriță cu zeamă de lămâie
coajă rasă de lămâie
sare
piper
Adaugă comentariu