Spală şi curăţă pieptul de pui de excesul de grăsime sau piele, apoi taie-l în cuburi de circa 3 cm. Sărează și pipărează potrivit.
Amestecă sosul pesto cu sucul de lămâie și o ceșcuță cu vin alb și toarnă amestecul peste carnea de pui. Acoperă și lasă la rece măcar 30 de minute.
Între timp, taie ardeii şi ceapa în bucăți potrivite (aproximativ aceeaşi mărime cu carnea).
Înfige pe fiecare băţ de frigăruie câte un cub de carne, apoi un pătrăţel de ardei, unul de ceapă şi tot aşa, până termini ingredientele.
Încinge 2-3 linguri de ulei într-o tigaie. Aşază frigăruile şi prăjeşte-le pe toate părţile. Scoate după ce au căpătat o culoare aurie.
Decorează cu pătrunjel şi o felie de lămâie.
Curiozitate. În limba greacă, frigăruile se numesc souvlaki şi le găseşti în orice tavernă! Grecii le gătesc şi din carne de porc sau de miel.
1 piept de pui măricel
2 cepe roşii mici
2 ardei graşi verzi
2-3 linguri de sos pesto
pătrunjel (pentru decor)
1 lămâie
vin alb
ulei
sare
Adaugă comentariu