Frigarui thailandeze cu sos de arahide

  1. Tăiați carnea în fâșii lungi și subțiri. 
  2. Plasați restul ingredientelor, cu excepția uleiul, într-un bol peste care adăugați bucățile de carne și amestecați bine.
  3. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați carnea la marinat în frigider pentru cel puțin 1 oră. Pentru ca aromele să se elibereze treptat, de preferat ar fi ca preparatul să stea la frigider pentru o noapte întreaga.
  4. Dacă folosiți bețe de frigărui de bambus lăsați-le să stea în apă caldă, pentru a evita arderea acestora în momentul în care le plasați pe grătar.
  5. În acest timp preparați sosul de arahide. Puneți arahidele într-un blender și măcinați-le fin. Transferați-le într-un bol și lăsați-le deoparte pentru a prepara sosul.
  6. Într-o tigaie vărsați un strat subțire laptele de cocos și plasați tigaia pe sursa de foc.
  7. Aduceți laptele în punctul de fierbere și adăugați pasta de ardei. Mențineți pe foc până când începe să emane o aromă plăcută.
  8. Adăugați restul laptelui de cocos și arahidele măcinate, apoi sare, zahăr și pasta de tamarind.
  9. Lăsați sosul la foc mic, amestecând frecvent până când sosul începe să se îngroașe.
  10. Transferați sosul într-un bol și lăsați-l să se răcească.
  11. Încingeți grătarul sau o tigaie de tip grill. 
  12. Montați carnea marinată pe frigăruile de bambus sau alte bețe de frigărui pe care le aveți la îndemână.
  13. Ungeți frigăruile cu puțin ulei și lăsați-le câte 1-2 minute pe fiecare parte. 
  14. Serviți-le fierbinți cu sosul de arahide. 

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

frigarui_thailandeze_cu_sos_de_arahide.jpg

  • 500 g file de porc  ( sau vită )
  • 120 g lapte de cocos la conservă
  • 3 cm de ghimbir, dat pe răzătoare
  • 1 tulpina lemongrass, curățată și cu partea albă tăiată mărunt
  • 1 linguriță curcuma măcinată
  • 2 lingurițe coriandru măcinat
  • 2 lingurițe chimion măcinat
  • 1/2 linguriță sare
  • piper măcinat
  • 1-2 lingurițe zahăr tos
  • ulei vegetal pentru uns 

Pentru sosul de arahide:

  • 100 g arahide prăjite
  • 200 ml lapte de cocos la conservă
  • 4 linguri pastă de ardei iuți
  • 1 linguriță sare de mare
  • 1-2 lingurițe zahăr brun
  • 2-3 linguri pastă de tamarind
Un preparat thailandez delicios, în care puteți înlocui carnea de porc cu cren de vită sau chiar creveți.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE