1.Amestecă jumătate din cantitatea de cimbru cu sarea, piperul și ienibaharul, apoi tăvălește carnea prin acest amestec. Înfășoară bucata de rasol într-o folie și dă la frigider pentru 24 de ore.
2.Cu două ore înainte de a găti friptura, scoate-o din frigiedr și lasă bucata de carne să ajungă la temperatura camerei.
3.Unge cu unt o tigaie încăpătoare și rumenește rasolul condimentat pe fiecare parte. Pune apoi friptura într-o tavă unsă și ea cu puțin unt și dă-o la cuptorul înfierbântat pentru 30 de minute sau mai mult, în funcție de cât de pătrunsă dorești să fie friptura. Lasă 10-15 minute înainte de a felia carnea.
4.Toarnă coniacul în tava în care a fost friptura și dizolvă bine toate depunerile. Lasă deoparte sosul format.
5.Încinge într-o altă tigaie o lingură cu unt și pune fasolea curățată și tăiată. Pune un praf de sare, un strop de apă și acoperă. Înăbușă fasolea câteva minute, adăugând apă puțin câte puțin.
6.Servește friptura în crustă de condimente cu piper roșu deasupra, fasole verde înăbușită și sosul de coniac strecurat.
credit foto: © laperla_777 – Fotolia.com
600 g rasol alb de vițel
1 ½ linguri cu cimbru
1 ¼ lingurițe cu sare
½ linguriță cu piper proaspăt măcinat
¼ linguriță cu ienibahar măcinat
80 ml brandy/coniac
½ linguriță cu piper roșu boabe
500 g fasole verde
unt
sare
Adaugă comentariu